Uusi Vuosi Pyhän Tunturimaisemissa

January 03, 2017

Uusi Vuosi Pyhän Tunturimaisemissa

Viime vuosina yhdeksi suosikki kokoontumispaikaksi ystävien kanssa on muodostunut Pyhätunturi ja sitä ympäröivät retkeilymaastot. Vuosi sitten helmikuussa nautimme Puuterilumesta ja Revontulista ja nyt lähdimme Paulin kanssa viettämään uuden vuoden vaihtumista samaisiin tunturimaisemiin. 

Pyhätunturi

Tällä kertaa lunta oli hieman vähemmän kuin viimeksi ja vapaalaskumaastot eivät olleet vielä kunnolla lumen peitossa. Lähdimme kuitenkin päiväretkelle Isokurua pitkin Karhunjuomalammen päivätuvalle katsomaan että löytyisikö jostain pientä hauskaa laskettavaa. Päiväksi oli luvassa lumisadetta ja sitä alkoikin hieman sadella lähtiessämme keskuksesta kohti Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemia. Matkaa päivätuvalle keskuksesta oli n. 4km ja liikuimme suksilla sekä lumikengillä. (Retkikartasta voi kätevästi katsoa etäisyyksiä, reittejä sekä maaston muotoja) 

Valoa ei tähän aikaan vuodesta ole nimeksikään, (päivän pituus on n. 2tuntia 20min) joten valoisat hetket päivässä on käytettävä hyödyksi. Meillä kävi mieletön tuuri saapuessamme päivätuvalle, kun kaminassa paloi vielä puunjämät edellisiltä vierailijoilta ja saimme nauttia eväsleivät tulen lämmössä. Tällä kertaa ei tarvinnut odotella puiden syttymistä! 

Lähtiessä takaisin kohti Pyhän hiihtokeskusta oli tuuli voimistunut ja lunta tuli jo ihan reippaasti. Maisemat olivat lievästi sanottuna aika arktiset kun nousimme Pohjoisrinteitä kohti Pyhän huippua. Saimme jälkeenpäin kuulla että iltapäivällä tuulenpuuskat olivat olleet kovimmillaan n. 28m/s! Ei ihme että välillä tuntui kun tuuli olisi heittänyt meidät ilmaan ja lumikiteet pistelivät poskia. 

Vaikka takamaastoon emme tällä kertaa päässeetkään laskemaan, oli mahtavan hauskaa päästä retkeilemään tunturimaisemissa. Parasta on tietenkin myös fiilis kun päivän ulkoilun jälkeen voi ottaa laskukamat pois päältä, ottaa rennosti ja nauttia ystävien seurasta. Myrskypilvet väistyivät illaksi ja kävimme vielä katsomassa rinteillä kirkkaita tähtiä sekä taivaalle muodostuneita revontulia. Bongasimme myös muutamia tähdenlentoja! 

Aika meni nopeasti, mutta onneksi parin viikon päästä suuntaamme TwentyKnotsin jengillä takas samoihin maisemiin ja tunturissa järjestettävään Pyhä Kaamosfestivaali tapahtumaan / 19.1-22.1. Olimme samaisessa tapahtumassa viime vuonna ja yhtenä kohokohtana oli joogan, kehonhuoltotyöpajojen ja metsälaskujen lisäksi valokuvaaja Harri Tarvaisen ohjaama valokuvauskurssi. Lähtekää tänä vuonna meidän kanssa nauttimaan kaamoksesta lumisiin tunturimaisemiin ! 

Seikkailullista Uutta Vuotta kaikille! 

/Paul & Maria + TwentyKnotsin Jengi 

PS. Tässä vähän fiilistä minkälaisia vapaalaskumahdollisuuksia Suomesta voi löytyä!

STATEMENTS - PYHÄ BACKCOUNTRY from Anttisworld on Vimeo.