Tiimipäivästä pitää jäädä kaikille onnistumisia ja hyvä fiilis

February 21, 2019

Tiimipäivästä pitää jäädä kaikille onnistumisia ja hyvä fiilis

Tiimipäivä on parhaimmillaan hengähdystauko hektisyydestä arjen keskellä, oiva tilaisuus oppia tuntemaan työkaverit paremmin ja tehdä jotain uutta mitä on aina halunnut kokeilla. Luonnossa ja veden läheisyydessä liikkumisen hyviä vaikutuksia sekä mieleen, että hyvinvointiin ei voi korostaa liikaa. On ollutkin ilo huomata viime vuosien aikana kuinka ravintola- ja baari-iltojen vaihtoehdoiksi ovat nousseet erilaiset luontoelämykset tiimipäivän aktiviteetiksi. Kasvoille hiipivä hymy kun SUP-lauta osoittautuukin odotuksia vakaammaksi, hetki kun purjelauta lähtee liikkeelle tai köllöttely laudan päällä vieden viimeisetkin rippeet aamupäivän töistä, ovat hetkiä jotka takuulla jäävät mieleen.

Harmittavan usein kuitenkin kuulemme tarinoita ihmisiltä, jotka ovat näiden yllämainittujen ‘iloisten’ -fiilisten sijaan joutuneet kokemaan nöyryyttäviä hetkiä työkavereiden edessä, tunteneet olonsa turvattomaksi tai tehneet jotain muuta sillä välin kuin muut touhuavat liikunta-aktiviteettien parissa. Pahimmassa tapauksessa henkilöt keksivät muuta tekemistä, kun olisi tarkoitus viettää yhteistä kesäpäivää. Meillä TwentyKnotsissa on ollut alusta lähtien tavoitteena, että kaikilla pitää olla turvallinen ja hyvä fiilis, joka jättää tiimipäivästä mukavat muistot. Viimeiset seitsemän kautta ovat opettaneet meidät lukemaan erilaisia ryhmiä ja tunnistamaan joukosta lisää tukea kaipaavat sekä toisaalta myös osallistujat, jotka tarvitsevat lisähaastetta. Mielestämme on mahdollista järjestää eritasoisissa ryhmissä kaikille sopivasti haasteita ja onnistumisia. On usein ilo huomata, että myös ne jotka ovat aluksi vastustelleet tai aristelleet vesille lähtemistä, tulevat takaisin hymyissä suin ja itsenä voittaneena.

Listasimme tähän mietteitä ja pelkoja joita meiltä usein kysytään tiimipäivään liittyen ja miten olemme näihin eri tilanteisiin varautuneet:


Joudunko suppailemaan bikinit päällä?

Suppaillessa käytetään normaaleja ulkoiluvaatteita sään mukaisesti. Esimerkiksi juoksutrikoot tai shortsit, t-paita tai tuulitakki ovat loistavat varusteet. Mukaan otetaan myös vaihtovaatteet, jos laudalta sattuu pulahtamaan. Tottakai voit myös ottaa mukaan uikkarit jos mieli tekee käydä uimassa.

Minulle tulee helposti kylmä

Jos tuntuu että kylmä vesi jännittää tai varpaat kramppaavat helposti, löytyy meiltä osallistujille märkäpuvut tai neopreenitossut. Otamme ne mukaan joka tapauksessa aina kun vesi on vielä kylmää tai sää on viileä. Toisaalta laudalta putoaa harvoin ja meloessa tulee lämmin, jolloin pitkät urheilutrikoot sekä tuulitakki toimivat hyvin viileämmälläkin säällä. Purjelautailussa on meillä aina käytössä märkäpuvut, sillä lajiin kuuluu alkuun jonkin verran uimista! 

En ole urheilullinen - voinko silti osallistua?

Meillä on isommissa ryhmissä aina useampi ohjaaja ja näin pystymme tarjoamaan eritasoisille osallistujille sopivan haastavaa toimintaa. SUP-laudalla voi aina meloa oman tason mukaan, eikä todellakaan tarvitse olla kovakuntoinen himourheilija, vaikka heillekin kyllä sykkeen nostaminen onnistuu. Pyrimme pitämään ryhmän kasassa siten, että tiimipäivän yhdessäolon tekeminen toteutuu. Mikäli voimat pääsevät yllättäen loppumaan, ovat ohjaajamme myös valmiudessa antamaan vetoapua, joten kenenkään ei tarvitse pelätä, että jäisi yksin vesille.

Minulla on traumoja purjelautailusta 80-luvulla - mitä jos tuuli vie minut kaislikkoon enkä jaksa nostaa purjetta?

Monet ovat kokeilleet purjelautailua silloin kuin laudat olivat kiikkerämpiä ja purjeet raskaita nostaa. Onneksi kehitystä on tapahtunut ja välineet ovat muuttuneet paljon aloittelijaystävällisimmiksi. Vaikka SUP-lautailuun verrattuna purjelautailu vaatiikin hieman enemmän kärsivällisyyttä tekniikan kanssa ja muutamia pulahduksia laudalta, toivottavasti moni uskaltaa antaa lajille vielä uuden mahdollisuuden! Purjelautailussa pidämme myös pienet ryhmäkoot, joten ohjaajamme tulee antamaan henkilökohtaisesti vinkkejä, jotta vältytään turhalta taistelulta kaislikon kanssa.

Eikö suppailu ole tosi tylsää puuhaa?

Jos suppailun perustekniikka on kunnossa ja kaipaa lisää haasteita, voi ohjaajiltamme kysyä lisävinkkejä haastavampaan melontaan tai oikeaoppisen tekniikan löytämiseen. Meiltä löytyy myös testattavaksi erilaisia SUP-lautoja ja erilaisia tekniikkaharjoitteita, joilla kokeneemmatkin pääsevät haastamaan itsensä. SUP-laudoilla voi halutessa järjestää ryhmille myös leikkimielisiä kisailuja ja pelejä! (Riippuen ryhmän hengestä ja toiveista) Suppailu on monipuolinen kasvava laji maailmalla ja siitä löytyy erilaisia muotoja kuten SUP-aaltosurffaus, SUP-kilpamelonta, SUP-tekniikkakilpailut, SUP-jooga, SUP-ultimate, jne.

En ole kovin hyvä uimaan, voinko silti osallistua?

Käytämme aina vesillä kelluntaliivejä ja karkuremmejä. Ohjaajamme ovat myös käyneet läpi vesiturvallisuuskoulutuksen. Kysymme myös kurssin alussa, mikäli osallistujilla on jotain huolia tai erityistoiveita liittyen vesiaktiviteettiin ja pyrimme ottamaan ne huomioon. Suunnittelemme melontareitit turvallisiksi rantojen läheisyyteen, tuuli ja sää huomioon ottaen, mikäli tulee tarve päästä rantaan.

Mitä jos en pysy pystyssä?

Käytämme aina vakaita, kovia SUP-lautoja sekä valitsemme mahdollisimman tyynet suorituspaikat. Haemme ensin tuntumaa melomiseen polviltaan tai istualtaan, jonka jälkeen totuttelemme seisaaltaan melomiseen. Mikäli laudalla seisominen tuntuu haastavalta, meloa voi myös polviltaan tai istualtaan.

Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja tässä on vain murto-osa mietteitä joihin olemme törmänneet. Jos jokin asia askaruttaa niin laita meille viestiä :)  

--------

TwentyKnots on elämyspalveluyritys, joka tarjoaa uusia kokemuksia luonnon ja veden äärellä. Uskomme siihen, että yhdessä uuden oppimisella ja tarjoamalla jokaiselle jotakin extreme-lajeista rauhoittumiseen ja tietoiseen läsnäoloon luodaan hyvää oloa koko porukalle. Järjestämme toiminnallisia tiimipäiviä, kursseja ja tapahtumia yrityksille pienistä tempauksista suurempiin kokonaisuuksiin. https://twentyknots.fi/pages/suppailu-yrityksille

 

Ota yhteyttä jos haluat järjestää ikimuistoisen tiimipäivän!

info@twentyknots.fi

Auli Mikkonen / 050 320 9566