Tour de Laru - kisakausi korkattu

September 06, 2016

Tour de Laru - kisakausi korkattu

Perjantaiaamuna aamiaispöydässä Marian kanssa pohditaan - "kuka vetää lauantain Vartiosaaren retken, kuka taas päivystää Fiskiksellä ja toisaalta voisi olla hauska käydä korkkaamassa SUP-kisaaminen Tour de Laru SUP- ja purjelautailukisassa." Ajatus Larun ympärisuppailusta oli jo viikolla ollut mielessä kun Kallion Jaakon ja Niinin Jannen kanssa olimme sopineet Falcon ja Strike -kisalautojen järjestelyistä kyseiseen tapahtumaan. Yhdessä innostuimme ajatuksesta että lähtisimme mukaan jos saisimme retkelle vetäjän, sekä Kalastajatorpan päivystyksen järjestettyä.

Tästä innostuneina jatkoimme fiilistelyä osallistumisesta isolla porukalla TwentyKnotsin vakkarisuppailijoiden kanssa. Tämä jos jokin on aina tuntunut leppoisalta matalan kynnyksen kisalta/tapahtumalta, johon vähemmän kisailleetkin voivat hyvin osallistua vaikka retkimielessä! Lyhyellä varoitusajalla joukko innokkaita suppailijoita olikin pian valmistautumassa seuraavan päivän koitokseen. Fanaticin 2017 lautamalleja oli juuri saapunut meille, joten nämä piti ehdottomasti ottaa mukaan testikierrokselle.

Kisat ovat olleet jo pitkään mielessä, mutta kesäkausien kiireiden seassa on ollut vaikea yhteensovittaa viikonloppujen tapahtumia. Keväällä saimme uudet Fanatic Falconit, meidän ensimmäiset hiilikuituiset laudat käyttöömme. Siitä lähtien tiesimme että ne pitää pistää koetukselle sopivan mahdollisuuden osuessa kohdalle. Nyt kuitenkin osallistumispäätöksen tehneinä meitä alkoikim jännittää seuraava päivä! 

Lauttasaaren ympärisuppailu "Tour de Laruun" olikin mukavasti osallistujia. Kello 11.45 noin 30 suppailijaa ja 30 purjelautailijaa, olivat valmiina lähtölinjalla kiertämään Lauttasaaren rantaviivaa. Suppailijoiden matkaksi oli mitattu n. 9,5km. Emme olleet oikein varmoja että mitä tuleman pitää, mutta pakkohan se oli pistää parasta. Koko porukkamme varmasti ylitti omat odotuksensa ja ennätyksensä sillä reippaassa vastatuulessa sekä aallokossa ei ollut ihan helpoin meloa. Maria pärjäsi hienosti tultuaan toiseksi naisten sarjassa Laura Pokelan jälkeen ja Merle Nummert sijoittui kolmanneksi. Itse olin innoissani tiukasta kisasta Tomas Lelovitsin (1. sija)  ja Jari Laineen (3. sija) kanssa, sijoittuen toiseksi. 

Tunnelma tapahtumassa yllätti meidän tosi positiivisesti! Kiitos vielä järjestäjälle mukavasta päivästä. Tästä innostuneena ensi kaudella pyrimme olemaan aktiivisempia kilpailujen suhteen ja toivottavasti saamme ison joukon TwentyKnotsilaisia myös mukaan näihin touhuihin. Sillä välin nautitaan aalloista ja downwindkeleistä! 

Lisää kilpailutunnelmia voi käydä lukemassa Its Only Water SUPin Facebook -sivuilta sekä Laineet.fi blogista! 

Tour de Laru

Jengi kasassa ennen lähtöviivalle siirtymistä! Mukana: Emmi, Joel, Jaakko, Alpo, Maria, Janne, Erno, Marja, Maria, Christian 

Mukana oli myös reipas kesäharjoittelijamme Anna purjelaudalla 

 

Lähdön tunnelmia! Purjelautailijat ja suppailijat lähtivät samalta lähtöviivalta 

Ensimmäiset saapuvat maaliin! Johdossa purjelautailija Juha Blinnikka sekä suppailija Tomas Lelovits 

Tiukkaa vääntöä miesten kärkikolmikolla! 

Miesten sarjan kolmikko: 1. Tomas Lelovits 2. Joel Mikkonen 3. Jari Laine 

Maria saapuu maaliin! Fanatic Ray 12'6" / 27,5 ensimmäistä kertaa testissä

Marja saapuu maaliin! 

Väsyneitä mutta onnellisia! Pian uudestaan :) 

KUVAT: Terhi Autio