Midnight Urban SUP Adventure 2016

July 03, 2016

Midnight Urban SUP Adventure 2016

Midnight Urban SUP Adventure on ollut aina yksi kesän kohokodista ja suosikki retkistämme. Ajankohdaksi on valikoitunut Heinäkuun alku, jolloin on vielä pitkään valoisaa ja tuulet ovat usein hieman kevyempiä. Olemmekin vain yhtenä kesänä joutuneet perumaan kyseisen retken huonon sään takia! 

Viime perjantaina kuljetimme laudat Eiranrantaan, johon kokoonnuimme reippaiden retkeläisten kanssa klo 21.00. Sääkin oli kuin morsian ja odotimme kaikki innolla tulevaa seikkailua Helsingin halki! Perjantai-illan huumaa oli muutenkin ilmassa ja ilmisiä oli runsaasti liikkeellä nauttimassa lämpimästä kesäilllasta! Oli ihana huomata että koko Etelä-Helsinki Hernesaaren rantaa myöten oli kesäisen eloisa. 

Lähdimme vesille Eiran uimarannasta ja meloimme Merisataman läpi upeassa ilta-auringossa. Skifferin ja Mattolaiturin terassille iltaa viettävät ihmettelivät seisten melovaa seuruettamme. Mekin jännitimme, josko veneiden aallot olisivat keikuttaneet meidän laudalta täpötäysien terassien edessä. Selvisimme kuitenkin näistä rasteista ja ehdimme Kauppatorin laidalle Klippanin satamaan ihastelemaan Helsingin kaupungin taakse laskeutuvaa aurinkoa. Kauppatorilla kyllä tuntee itsensä erittäin pieneksi. Upea fiilis, mutta samalla herättää kunnioitusta siellä meloessa.

Katajanokan kanavan kautta matkamme jatkui kohti evästaukoa, jonka pidimme Tervasaaressa. Tervasaaresta löytyy mukava sisälahti hiekkarannalla, johon on helppo isomallakin porukalla rantautua.  Meitä ensimmäisenä oli tervehtimässä Landseerkoira nimeltä Nelli! Kuuma juoma ja itsetehdyt eväät maistuvat aina ulkoilun lomassa taivaalliselta. Mietimmekin että mitä jos vain tähän kellahtaisimme ja heräisimme aamulla! Eväshetki oli ihanan leppoisa ja juttua riitti porukan kesken. 

Retken ainoa pulahdus koettiin lähtiessämme Tervasaaresta. Ohjaaja Maria sukelsi meloessa liian lähellä rantaa ja evän osuessa kiveen. Onneksi vaihtovaatteilla matka jatkui mukavasti kohti päätöspaikkaa Töölönlahtea. Meloissa ja laudoissa olevat valot toivat loppumatkalle suloisen tunnelman kun letkassa ohitimme Hakaniemen ja Tokoinrannan. Yksi retken kohokohdista oli saapuminen täysin peilityyneelle Töölönlahdelle, jossa ympäröivät valot ja rakennukset loivat hienot heijastukset veden pintaan. Retken päätimme venyttely- ja rentoutushetkeen keskelle hiljentyvää kaupunkia. 

Kiitos vielä kaikille osallistujille hauskasta retkiseurasta! Nähdään pian uudestaan :) Tulevat retket löytyvät osoitteesta: http://twentyknots.fi/pages/supretket