Puuterilunta ja revontulia

February 17, 2016

Puuterilunta ja revontulia

Viime viikonlopun vietimme Pyhätunturin kauniissa (ja lumisissa!) tunturimaisemissa. Säät osuivat kohdalleen ja jo perjantaina tuli niin paljon lunta että rinteessäkin pystyi laskemaan kunnolla pehmeässä puuterilumessa. Takamaastoissa ja metsälaskupätkillä oli hauska käydä pöllyttelemässä sekä ottamassa muutamia pikku droppeja! Pyhältä löytyykin monipuolisesti laskettavaa kaikentasoisille. 

                      Hauskoja linjoja ja iloisia ilmeitä  (Ensimmäinen kuva Mikko Halinen, kolmas kuva Jenni Lähteenmäki) 

Sen verran jylhiä ja jyrkkiä paikkoja tunturista löytyy, että lumivyöryvaroitukset sekä lumiturvallisuus on hyvä pitää mielessä. Viikonloppuna varoitus kohosi asteikolla 1-5, neloseen, mikä on jo erittäin korkea. Tunturin backcountry -paikoista löytyy lisää tietoa ja opastusta sivulta: pyha.fi/hiihtokeskus/backcountry Pyhän hiihtokoulusta on myös mahdollista vuokrata välineitä ja ottaa opastusta takamaastoretkille! 

           Laudat selkään ja menoksi                       Kaakaolla Blogin Eetu Leikas & Aittakuru 

Pyhältä osa porukastamme suuntasi takaisin kohti etelää ja osa kotiin Rukan maisemiin. Kauniit kelit jatkuivat alkuviikosta Rukallakin ja eilen saimme nauttia täysin aurinkoisesta päivästä! Illan kruunasi yöretki Valtavaaran lammelle, jossa Revontulet näyttäytyivät upeasti kuun valossa. Kannattaa seurata revontuliaktiivisuutta, sillä eiliset tulet olivat näkyneet Etelä-Suomessakin. Auroras Now! -sivustolta löytyy ohjeita ja ennusteita avaruussäästä: http://aurora.fmi.fi/public_service/

   Valtavaaran maisemia revontulien ja kuun valossa

Mukavia hiihtolomakelejä kaikille! // Joel & Maria 

ps. Instagrammissa @20knots -tilillä lisää fiilisiä retkistämme!