SUP-tekniikkakurssit alkavat!

July 22, 2015

SUP-tekniikkakurssit alkavat!

”A difference between a really really good stand up paddler and a intermediate stand up paddler are all the fine little details.”– Jim Terrell

SUP-SKILLS SUP-tekniikkakurssit

SUP -melonta on jo vuosia ollut nopeinten kasvava vesiurheilulaji. Melominen on yksi ihmiskunnan perinteisimmistä urheilumuodoista, siinä vaikuttaa olevan jotain luonnostaan rauhoittavaa ja nautinnollista. Melominen pystyasennossa antaa lajiryhmälle aivan uuden ulottuvuuden ja samalla täysin uuden liikunnallisen haasteen.

Kyse ei ole enää alkeista tai laudan päällä tasapainottelusta, vaan seuraavasta askeleesta. Kyse on oikeasta liikkeestä, osuvasta ajoituksesta, kehon oikeista kulmista, voimantuotosta, eteenpäin menevien voimien hyödyntämisestä, jatkuvasta kehonhallinnasta ja samalla rennosta jouhevuudesta. SUP melontatekniikan omaksuminen on täydellinen haaste aloittelijatason jälkeen, myös edistyneille urheilijoille.

Mitä hyötyä tekniikan omaksumisesta on? Suppailun parhaat puolet tulevat esiin tekniikan kautta. Oli kyseessä sitten neljän tunnin rento tutkimusretki saaristoon, tiukka kisaspurtti tai yllättävä vastatuuli, niin tekniikka helpottaa melomista ja säästää yksittäisiä lihaksia kun koko keho toimii yhtenä. Ennen kaikkea tekniikan opettelu avaa oppijalle aivan uuden lajin moninaisen maailman; SUPilla voi päästä todella lujaa ja isoa lautaa voi laudalla liikkuen käsitellä todella ketterästi vesillä. SUPilla voi myös heittäytyä ”downwinderiin” eli kovan myötätuulen matkaan, jossa tarkoitus on matkata hyödyntäen tuulen muodostamia aaltoja ja maininkeja. SUP avaa samalla lainelautailulle aivan uuden maiseman ja pakotien pois ruuhkaisilta ”lineupeilta”. Ja toisaalta, joskus on vaan kiva meloa kauas luonnon rauhaan ja mennä kalaan sinne missä kukaan muu ei ole.

SUP- melonta tarjoaa mitä mainiomman haasteen kaikentasoisille liikkujille, jotka haluavat oppia uutta, liikkua ulkona ja saada samalla todellisen kokovartalotreenin.

Mia Pohtola / SUP Skills -valmentaja

---------------------------------------------------
SUP SKILLS Training Series - tekniikkakurssit alkavat tällä viikolla. Tule mukaan treenaamaan ja kehittämään omaa melontatekniikkaa. Kurssit toteutetaan pienryhmissä (max. 4hlö) ja vaatimuksena on aiempi SUP-melontakokemus.

Perfect your stroke: Torstaina 23.7 klo 18.00-20.30 tarjoushinta 35€ (norm. 50€)
Videoanalyysi ja klinikointi: Torstai 30.7 klo 19.00-21.00 tarjoushinta 25€ (norm. 40€)

Ilmoittautumiset ja lisätiedot osoitteessa: www.varaaheti.fi/twentyknots