Terkkuja Kapkaupungista Etelä-Afrikasta!

September 29, 2015

Terkkuja Kapkaupungista Etelä-Afrikasta!

Terkkuja Etelä-Afrikasta!

Herätys klo 5.40, kamat kyytiin, kaverit mukaan matkalta, aamiainen autossa ja juuri ennen auringonnousua 6.50 rannassa. Lauantaiaamu ja vesillä on jo 20 tyyppiä napsimassa aaltoja… Etelä-Afrikkalaiset ovat aivan liian aktiivisia! Vesillä näkee usein saman päivän aikana leijalautailijoita, purjelautailijoita, lainelautalijoita, suppailijoita, melojia ja uimareita. Täällä on hyvää pöhinää vesilajien parissa.

  Windsurfing at Sunset Beach Cape Town

Muutaman saksalaisen ystävän kanssa pyrimme aloittamaan päivän aina aamusurffilla ennen yliopistolle suuntaamista. Capen rannat on tullut tutuksi ja vakkari rannoiksi ovat muodostuneet Kommetije, Witsands ja Muizenberg. Witsands on maisemien ja luonnonläheisyyden vuoksi yksi ehdottomista suosikeista. Siellä olemme törmänneet suuren Southern Right Wale -valaaseen, n. 30 delfiinin parveen, jotka uiskentelivat aivan vieressä, sekä hylkeisiin. Muizenbergissa taas on leppoisia lonkkariaaltoja ja rannalta löytyy hyviä kahviloita, joissa saa työt hoidettua välissä! Ympäristöfysiikkaa opiskelevien kavereiden myötä myös tuntemus aalloista on kasvanut. Yhä useammin onnistumme tulkitsemaan ennusteet paremmin ja valitsemaan oikean rannan päivälle!

Surfing Cape Town South Africa   Breakfast at Table Mountain

Oma SUP-kalusto on vielä kotona, mutta aalto SUPpailuun löytyy paljon hyviä rantoja sekä ensikertalaisille että kokeneemmille keleistä riippuen. Kovilla tuulilla näkee myös Table Bay:ssa paljon downwinder -melojia. He aloittavat kaupungin (Cape Town) tuntumasta ja rantautuvat Big Bay:lle. Tästä tulee sopiva n. 15km lenkki.

Muistakaapa nauttia syksyn tuulista myös Itämerellä!

Joel / TwentyKnots Co-Founder