Yllätyksenä SUP-surffit Lyngenissä

April 15, 2016

Yllätyksenä SUP-surffit Lyngenissä

Teimme toissa viikolla retken Pohjois-Norjan Lyngeniin lumiturvallisuuskurssia varten ja mukaan pakkattiin tietenkin myös muutama SUP-lauta. Tarkoitus oli päästä nauttimaan lumihuppuisten vuorten maisemista myös vesiltä käsin ja testata uusia Dador kuivapukuja! 
Lyngenin niemenkärjestä suuntasimme ulos vesille reissun viimeisenä päivänä. Laudat täyteen, puvut päälle ja vesille. Ehdimme suppailla vain pienen niemenkärjen taakse kun täydeksi yllätykseksi siellä vyöryi sisään leppoisia aaltoja... siis mitä ihmettä! Hetken tätä näkyä ihmeteltyämme lähdimme testaamaan miten ilmatäytteiset Fanaticin SUP-laudat toimisivat näissä Pohjois-Norjan aaloissa. Surffasimme aaltoja rannalle, tuuli vei meidät uudestaan ulos ja seuraavaa 3 aallon settiä tähystämään! Reilun tunnin jälkeen voimat  alkoivat loppua käsistä kun hanskoilla kauhoo menemään aalto toisensa perään :)  
Oli kyllä ihan mieletön fiilis saada surffattavia aaltoja ja vielä täysin yllätyksenä! Karttaa jälkeenpäin spekuttamalla huomattiin että oikeasta suunnasta tuleva swelli pääsee sisään ja pienistä aalloista on mahdollista päästä nauttimaan. Päivän kruunasi vielä kevyt offituuli (tuuli rannasta ulospäin eli offshore wind), joka tekee aalloista erityisen puhtaita. 
Lautoina ei ollut mukana tietenkään mitään aalloille suunniteltua, mutta tällä kertaa retkilautojen pituus oli näille pienille aalloille aika optimaalinen. Juuri tämän monipuolisuuden takia SUP-lautailu on niin huikea laji. Samalla laudalla voi pitää hauskaa niin monella eri tavalla! Tuleville reissuille täytyy ehdottomasti ottaa harkintaan täsmäiskut ulompana sijaitseville saarille ;)