Riko rajoja virkistys- ja tiimipäivissä

March 11, 2016

Riko rajoja virkistys- ja tiimipäivissä

Raikkaita ideoita tiimi- tai virkistyspäivän järjestämiseen

Maria Mikkonen / TwentyKnots 

Hauskan virkistys- tai tiimipäivän ideoiminen on aika vaikeaa ja ehkä jopa aavistuksen stressaavaakin. Muistan edellisessä työpaikassani kun lähdimme jo kuukausia etukäteen miettimään mitä tekisimme sovittuna kesäisenä iltapäivänä. Tämän päivän piti tietysti olla budjettiin sopiva sekä mahdollisimman elämyksellinen. Nyt viimeisen neljän vuoden ajan, aidan toisella puolella, yksi hauskimmista tehtävistä elämysyrittäjänä on ollut seikkailullisten tiimipäivien rakentaminen. Naurua, äärisääolosuhteita, onnistumisen hetkiä sekä kommelluksia on mahtunyt sylikaupalla matkan varrelle. Jokaisesta retkestä ja hetkestä on opittu jotain, ja näistä olenkin koonnut muutamia ideoita seikkailullisen tiimipäivän rakentamiseen!
Mitä jos tiimipäivä olisikin seikkailu? 
Tiimipäivän voi rakentaa yhtenäisen seikkailun ympärille. Usein aloitamme suunnittelemaan tulevaa päivää jonkin tietyn aktiviteetin tai jopa illan ravintolan pohjalta. Mitä jos seuraavalla kerralla miettisittekin minkälaisen tarinan haluaisitte luoda päivälle? Tästä tarinasta tai juonesta muotoituu usein mukava flow. Uuden oppiminen, yllättävien asioiden kohtaaminen, suuntaaminen tuntemattomaan ja uusiin ihmisiin tutustuminen ovat elementtejä jotka mielestäni kuuluvat seikkailulliseen päivään. Flown saavuttamiseksi voidaan päivän aikana liikkua esimerkiksi pyöräillen, vaeltaen tai vaikka meloen vesiteitse paikasta a paikkaan b. 
Tiimin kanssa kuin kavereiden kesken
Jos saisit valita mitä tekisit ystävien kanssa kesäpäivänä, mitä se pitäisi sisällään? Olen huomannut, että loppujen lopuksi tiimiporukan kesken ei tarvitse tehdä asioita jotka ovat super erikoisia, kalliita tai massiivisia toteuttaa. Niinkuin alussa pohjustin, aiemmassa duunipaikassani haasteena oli lompakkoystävällinen elämyspäivä. Pohdimme pienen tiimimme kanssa, että kesällä harvoin aikaa jää vain olemiseen ja kesäpäivästä nauttimiseen. Siispä lähdimme viettämään kesäistä iltapäivää saaristolaivalla Isoon Vasikkasaareen. Nuotiolla grillattavat eväät olimme hankkineet kaupasta, repusta löytyi kitara ja tarkoitus oli hengailla porukalla saaren rantakallioilla. Tällaisen iltapäivän olisin varmasti voinut viettää aivan hyvin myös omalla vapaa-ajalla hyvällä ystäväporukalla. 
Muuttujat voivat tehdä päivästä ikimuistoisen 
Vaikka suunnitelmat muuttuisivat, voi tilanteen ottaa huumorilla ja usein juuri näistä hetkistä riittää puhuttavaa viikoiksi eteenpäin. Esimerkiksi suppailu mielletään usein hellekelin aktiviteetiksi, ja kun olemme sateisena päivänä kannustaneet ihmisiä vesille, emme ole välttyneet kysyvältä katseelta:  ‘Oletteko tosissanne’ ? Kun porukalla lähdetään kokeilemaan jotain, joka aluksi tuntuu haastavalta tai vieraalta, ja siinä onnistutaan, parhaimmillaan koetaan jotain mikä yhdistää ja jota muistellaan vielä pitkään. Me muistamme myrskyisimmistä keleistämme naurun ja päivittelyt rannalla: ‘en olisi kyllä ikinä uskonut että olimme juuri tuolla!’ 
Ruuanlaitto ja syöminen luonnossa on elämys 
Olemme monesti todenneet ääneen retkellä kesken ruokailun että ‘kylläpä maistuu!'. Veikkaan että raikkaalla ulkoilmalla, seuralla, ruualla ja ympäristön maisemilla on jotain tekemistä tämän asian kanssa. Joka tapauksessa, nuotion äärelle on kotoisaa ja tunnelmallista kokoontua, tehdä yhdessä ruokaa ja vaihtaa kuulumisia tiimikavereiden kanssa. Vaikka elävää tulta ei olisikaan, toimivat esimerkiksi saariston rantakalliot tai picnic puiston keskellä aivan loistavasti. Ei ole myöskään hullumpi idea kerätä tai pyytää osaa raaka-aineista itse luonnosta, ja sen jälkeen valmistaa niitä yhteistuumin. Jos ruokien kuljettaminen tai nuotion rakentaminen on haasteellista, löytyy tahoja jotka auttavat tämän tyyppisissä hetkissä! 
Ikuistakaa päivän kohokohdat  
Mikä sen hauskempaa kuin kokoontua yhteen päivän päätteeksi fiilistelemään mitä tuli päivän aikana tehtyä? Kameralle usein taltioituu hauskoja hetkiä, joiden avulla voi päivän tapahtumia fiilistellä myöhemminkin. Olemme usein omalla porukalla ottaneet kuvia päivän aikana ja päättäneet päivän kivoihin fiiliksiin kuvien parissa.